Schroefdraad & Sluitingen
Threadless push in top:
Bij deze sluiting hoef je alleenmaar een pennetje in het staafje te drukken en om hem los te maken, trek je aan de top. Dit komt vaak voor met kunststof sieraden van bioflex.
Maar ook zijn er soorten in metaal, voor deze geldt: Top te los? Buig de pin van de top voorzichtig krom (zo ver mogelijk op het uiteinde van de pin) Zo zal hij strakker in het staafje komen te zitten. Niet te vaak heen en weer buigen dan is de kans dat de pin afbreek groot. Los maken? Top te strak? Buig de pin voorzichtig wat rechter. ! Wees voorzichtig en forceer deze handelingen niet ! Wij geven geen garantie als de pin afbreek. Staafjes kunnen niet buigen alleen de pins. *Bij kunststof push in hoef je dit niet te doen!
Kliksluiting(klikring):
Is een sluiting met een kliksysteem voor ringetjes. Het scharnier van dit systeem bijna niet voelbaar als hij dicht is daardoor erg prettig om als piercing sieraad te gebruiken. Gemakkelijk open en dicht te maken. Mocht de ring te strak sluiten kan je deze voorzichtig uit elkaar buigen(voorzichtig trekken aan beide zijdes) doe dit voorzichtig en steeds een klein beetje. Mocht het nou zijn dat je sieraad te ver uit elkaar zit om te sluiten, duw dan voorzichtig aan bijde zijde naar elkaar toe. Doe deze handelingen altijd met de ring open en met beleid je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het stuk maken of verkeerd verbuigen van je sieraad.
• Ball close ring:
Dit sieraad heeft een balletje, disc of figuurtje met kleine inkeping aan de zijkanten die in het ringetje worden geklemt. Ook wel segment genoemd. Voor deze sluiting is een tool/klem vaak noodzakelijk. Voorbeelden hiervan zijn een ball open/closure tang.
• Schroefdraad verschillen(inwendig of uitwendig):
Er zijn sieraden waar het schroefdraad aan het staafje van het sieraad zit, dit noemen wij uitwendige schroefdraad. Hierbij draai je dus het balletje of accessoire op het staafje van het sieraad. Bij het gebruik van sieraden met uitwendig schroefdraad bestaat de mogelijkheid dat de huid beschadigd raakt tijdens het verwisselen van je piercing. Wil je het risico op beschadigingen van de huid bij verwisselen van je sieraad zoveel mogelijk vermijden? Kijk dan eens op onze pagina met handige tools voor het verwisselen van je piercing!
Het andere type sieraad noemen wij Inwendig schroefdraad. Hierbij zit in de uiteindes van het staafje een gaatje. En waarbij er op het balletje of accessoire een staafje zit met schroefdraad welke je in het sieraad draait. Het risico op beschadigen van de huid tijdens het wisselen van je sieraad is bij dit type piercing het kleinst. Maar ook voor deze sieraden hebben wij handige tools om je te ondersteunen bij het wisselen van je sieraad. Je vindt ze bij Tools